samenwerking in de ondernemingsraad

Samenwerken in de OR

Om te komen tot een goede samenwerking in de OR (ondernemingsraad) is het handig om te weten welke kwaliteiten en talenten in de ondernemingsraad aanwezig zijn.

Gebruik aanwezige kwaliteiten in de OR

Stel je eens voor … je bent lid van de ondernemingsraad en in die ondernemingsraad zitten mensen die doen waar ze goed in zijn. Vergaderingen verlopen vlot. Je werkt samen in een soort ‘flow’ waarin men elkaar opzoekt en waar samenwerking als vanzelf lijkt te gaan. Nieuwe doelen worden gemakkelijk opgestart en ook met resultaten afgerond. De ondernemingsraad wordt geroemd om zijn betrokkenheid, bereikbaarheid en daadkracht.

Wie wil dat niet?

group people brainstorming meeting room

Samenwerken in de OR door gebruik te maken van de Teamrollen van Belbin

De teamrollen van Belbin zijn een prachtige tool om de dynamiek, sterke punten en valkuilen van de ondernemingsraad in kaart te brengen. Met leuke en actieve werkvormen wordt zichtbaar gemaakt hoe je als ondernemingsraad goed kan samenwerken en hoe je meer gebruik kan maken van ieders kwaliteiten.

Persoonlijkheidstest 16Pf

Persoonlijkheidstest

Vul de vragenlijst in

Iedere deelnemer kan gebruik maken van de Persoonlijkheidstest 16PF. Een vragenlijst bestaande uit 187 vragen en die uiteindelijk duidelijkheid geven over ieders persoonlijke talenten/kwaliteiten.

  • Ontdek de unieke kwaliteiten en talenten in de OR.
  • Leer hoe je van elkaars kwaliteiten gebruik kan maken.
  • Ervaar hoe de onderlinge verschillen in de samenwerking verbeteren.
persoonlijkheidstest 16pf

resultaten van deze training

Leer elkaar beter kennen

Het doel van deze training is om elkaar (nog) beter te leren kennen. In de training worden de talenten/kwaliteiten en de valkuilen van ieder OR-lid zichtbaar gemaakt. Je krijgt inzicht in de dynamiek van de ondernemingsraad.

  • Inzicht in de kwaliteiten/talenten van jezelf en andere leden.
  • Waarom bepaalde zaken juist wel of niet goed verlopen.
  • Benutten van individuele talenten en kwaliteiten.
  • Leren van elkaar door feedback te geven.

Zijn er nog vragen?

Ook na de E-training Nieuw in de OR kan je altijd bellen of mailen

In de praktijk zien we dat na het volgen van de E-training Nieuw in de OR de leden echt actief aan de slag gaan met wat behandeld is in de training. Het is normaal dat er nog vragen ontstaan. Vanzelfsprekend kan er altijd gebeld of gemaild worden. Ik help je graag verder.

Ook na de training help ik je graag verder

Vraag een offerte aan:

Naam
Adres(Vereist)
Gewenste datum voor training Samenwerking in de ondernemingsraad
(* = altijd invullen) Na aanvraag ontvang je binnen 5 minuten op het opgegeven e-mailadres een bevestiging van de offerteaanvraag Op onze trainingen zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.