Maatwerk training ondernemingsraad

Maatwerktraining Ondernemingsraad

Wanneer de ondernemingsraad heeft besloten om op training te gaan dan is er altijd sprake van een Maatwerktraining. We maken een afspraak voor een uitgebreide intake en daarin bepalen we samen wat de inhoud van de training moet zijn zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij de leervraag van de ondernemingsraad en zijn leden. 

In een maatwerktraining worden onderwerpen behandeld die de OR op de agenda wil hebben

Krijg je te maken met een adviesaanvraag of een instemmingsverzoek en wil je daar in alle rust met de OR van gedachten wisselen? Organiseer dan een maatwerktraining OR.

Maatwerk training ondernemingsraad

Voorbeelden die in de maatwerktraining aan de orde kunnen komen:

  • Een goede en frisse start met elkaar maken.
  • Zorgen voor optimale samenwerking.
  • Eigen visie ontwikkelen.
  • teambuilding.
  • Wet op de ondernemingsraden.
  • Hoe je je als OR strategisch kan opstellen.

De wensen van de OR staan centraal!

Het werkgebied van de ondernemingsraad is best wel veelzijdig. Een ondernemingsraad zal zich voornamelijk richten op de belangen van de werknemers (achterban) en op de continuïteit van de organisatie. 

Tijdens het intakegesprek bespreken we de onderwerpen voor de komende training. Welke vragen leven er en wat zijn de gewenste leerdoelen voor de ondernemingsraad? 

wensen Maatwerktraining OR
waarom maatwerktraining OR

Ga aan de slag voor een sterke OR!

Wat er ook op de agenda staat: het is van belang dat de ondernemingsraad een eigen koers ontwikkelt. Het is belangrijk dat de ondernemingsraad zich oriënteert hoe hij zijn bevoegdheden wil gebruiken in het overleg met de bestuurder. Daarbij is een goed overlegklimaat met de bestuurder van groot belang. 

Iedere maatwerktraining is zodanig ingericht om de medezeggenschap te versterken. 

En wat leer je dan tijdens de Maatwerktraining?

De maatwerktraining ondernemingsraad is voor ieder medezeggenschapsorgaan verschillend. En tijdens het voorgesprek bespreken we de wensen van de ondernemingsraad.

De wensen worden tijdens het gesprek vertaald naar de gewenste doelen. Mochten de gewenste leerdoelen niet in mijn vakgebied liggen dan maak ik gebruik van mijn uitgebreide netwerk wat zorgt voor een prima ontwikkelingsproces voor de ondernemingsraad. 

wat leer je tijdens de maatwerktraining OR

De werkwijze bij de Maatwerktraining ondernemingsraad

Mogelijk dat in de vergadering van de ondernemingsraad gesproken is over het organiseren van een training voor de ondernemingsraad. Nog geen afspraak gemaakt? Je kan hier contact zoeken voor het maken van een afspraak.

Er zijn geen kosten aan verbonden

In een kosteloos gesprek bespreken we samen waar de ondernemingsraad tegen aanloopt en welke verbeteringen nodig zijn. Aan de hand van dit gesprek maakt de trainer een voorstel van een halve-dag tot 1 of meer dagen

De intake het voorgesprek of de kennismaking start vaak met een gesprek met de voltallige ondernemingsraad of het Dagelijks bestuur.

De leden van de ondernemingsraad krijgen toegang tot de online leeromgeving om een aantal (leer-)behoeften in kaart te brengen.

Nieuwe leden en anderen die geïnteresseerd zijn krijgen toegang tot basiskennis medezeggenschap. De module ‘Nieuw in de OR’.

De basis wordt gelegd in de voorgaande stappen. En wanneer een ieder heeft deelgenomen via de online leeromgeving kan de trainer direct, samen met de leden van de ondernemingsraad, aan de slag. En wanneer er tussen het voorgesprek en de training iets speelt dan is dat geen enkel probleem. Enige flexibiliteit mag van de trainer worden verwacht.

Tijdens de training

In iedere training is er plaats voor instructie, oefening, presentatie en uitwisseling. Van een ieder wordt een actieve bijdrage verlangt. Dan kunnen er goede afspraken met elkaar worden gemaakt en is het leereffect maximaal aanwezig.

Mogelijke onderwerpen

De onderwerpen die vaak voorkomen in trainingen zijn: de onderlinge samenwerking, adviesaanvraag over veranderingsprocessen en als proactieve ondernemingsraad functioneren.

Cursusmateriaal

Duurzaamheid is een belangrijke factor. Daarom wordt al het materiaal aangeboden via de online leeromgeving. Tijdens de training wordt alleen een persoonlijk rapport afgegeven die voorafgaand aan de training is ingevuld.

Na het volgen van een 1- of tweedaagse training wordt aan het einde van de (laatste)trainingsdag een afspraak gemaakt voor een evaluatiegesprek. Dit gesprek zal na ongeveer twee tot drie maanden plaatsvinden. In dat evaluatiegesprek worden de trainingsonderwerpen en de resultaten besproken.

ook na de training help ik je graag verder

Ook na een Maatwerktraining OR help ik je graag verder

In de praktijk zien we dat na het volgen van een maatwerktraining er nog diverse vragen ontstaan. Vanzelfsprekend kan er gemaild of gebeld worden.

Online Leeromgeving

Daarnaast wordt er gewerkt met een digitale leeromgeving. Omdat gekozen wordt voor een maatwerktraining krijgt iedere deelnemer ‘gratis’ toegang tot de E-cursus Nieuw in de OR (basisinformatie Medezeggenschap). 

Dit betekent dat nog voor de training een ieder zich heeft kunnen verdiepen in de basisinformatie zodat we direct heel praktisch met elkaar aan de slag kunnen gaan. 

Data en Locatie

Datum en locatie wordt tijdens overleg ingepland. Dit gebeurt dus in overleg met de leden van de ondernemingsraad. 

Voor een training wordt geen BTW in rekening gebracht. We zijn aangesloten bij het CRKBO. 

Ben je als ondernemingsraad geheel nieuw gekozen? Volg dan de Basistraining.

Maatwerktraining ondernemingsraad

Vraag een offerte aan voor een maatwerktraining

Naam
Adres(Vereist)
(* = altijd invullen) Na aanvraag ontvang je binnen 5 minuten op het opgegeven e-mailadres een bevestiging van de offerteaanvraag Op onze trainingen zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.