Werk aan een prettige en goede samenwerking in de OR

  • Breng in de ondernemingsraad een open communicatie op gang.
  • Help de ondernemingsraad om onderliggende problemen zichtbaar te maken en te doorbreken.
  • Zorg voor langdurige verbetering van samenwerking en prestaties.

Wanneer zet je een coach in?

De samenwerking in de ondernemingsraad kan om verschillende redenen vastlopen. De leden communiceren niet goed met elkaar en er zijn spanningen die de samenwerking verstoren.

Soms zijn de problemen hardnekkiger, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een verschil van inzicht over de koers of de werkwijze van de ondernemingsraad.

Een traject starten?

Samen met de leden van de ondernemingsraad kijken we waar de OR tegenaan loopt. We bepalen samen wat de gewenste situatie is en vertellen hoe mijn bijdrage kan zijn.

Op basis van de eerste kennismaking wordt een voorstel voor begeleiding op papier gezet.

Aan de slag

Bij akkoord van de ondernemingsraad wordt gestart met het uitzetten van een vragenlijst. Deze brengt de huidige situatie -volgens de OR-leden- in de ondernemingsraad in kaart.

In de eerste OR-sessie wordt gevraagd om individueel aan te geven waar men mee aan de slag wil gaan om de gewenste doelen te bereiken. De resultaten van de vragenlijst helpen de OR-leden om een analyse te maken.

Op grond van de analyse wordt een ontwikkelplan opgesteld. Deze zal bestaan uit een combinatie van coaching, gesprekken voeren en oefenen met nieuwe manieren van samenwerken.

Ik heb interesse:

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt dan gebeld voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of bel mij via: 06-53797938

Naam
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.