arrow_drop_up arrow_drop_down

Training Wet op de Ondernemingsraden

Optimaal gebruik maken van je bevoegdheden!
Relatie wet op de ondernemingsraden

Welke bevoegdheden hebben wij?

Wanneer je net bent gekozen als nieuw lid in de ondernemingsraad dan is het begrijpelijk dat alles wat gelinkt wordt aan de Wet op de ondernemingsraden nog niet duidelijk is. En toch is het belangrijk dat je weet welke mogelijkheden de OR heeft en dan je deze ook goed weet in te zetten of te gebruiken.

In de training behandelen wij ook de laatste wetswijzigingen en geven we aan welke wijzigingen er mogelijk in de komende tijd worden voorgesteld. 

In deze training doen (mogelijk) ook OR-leden mee vanuit verschillende organisaties, dit betekent dat het mogelijk is om ervaringen met elkaar te delen. Je leert niet alleen van de trainer maar ook van collega OR-leden.

Als deelnemer aan deze training wordt je lid van de Academie. In de Academie kom je in de specifieke groep "WOR" waar een digitale intake is en waar contact kan worden gezocht met de andere deelnemers of andere medezeggenschapsleden.

WOR als middel

De WOR als middel

De WOR is geen doel maar een middel. Voor (veel) leden van de ondernemingsraad is het niet altijd even  helder of duidelijk hoe en op welke wijze je gebruik kan maken van de Wet op de ondernemingsraden.

Als voorbeeld is er de overlegvergadering (overleg met de bestuurder). De bestuurder merkt op dat er gewerkt wordt aan een verandering in de organisatie. De ondernemingsraad hoort het aan en reageert verder niet.

In de praktijk kom je bovenstaand voorbeeld geregeld tegen. Onderwerpen dus die vaak te maken hebben met het adviesrecht vanuit de Wet op de ondernemingsraden.  In de training besteden we ruimschoots aandacht voor dergelijke praktijksituaties en hoe daar mee om kan gaan als ondernemingsraad.

De training leert je op een goede manier gebruik te maken van de wettelijke bevoegdheden die ervoor zorgen dat er goed en constructief overleg is met meer resultaat.

De verschillende trainingsonderdelen:

taak en positie wet op de ondernemingsraden

Taak en Positie

Wat is de taak en positie van de OR in de organisatie?
Adviesrecht wet op de ondernemingsraden

Adviesrecht

Wat behoort de bestuurder te doen en hoe ga je daarmee om als OR?
instemmingsrecht-wet-op-de-ondernemingsraden

Instemmingsrecht

Wat is de rol van de OR bij het instemmingsrecht?
overlegrecht wet op de ondernemingsraden

Overlegrecht

Wat wordt bedoeld met het overlegrecht voor de OR?

Informatierecht Wet op de ondernemingsraden

Informatierecht

Waar gaat het over bij het informatierecht? 
Initiatiefrecht Wet op de ondernemingsraden

Initiatiefrecht

Wat zijn de mogelijkheden bij het initiatiefrecht?
training wet op de ondernemingsraden

Training Wet op de ondernemingsraden

  • Net gekozen in de OR en wil je weten hoe je kan omgaan met de verschillende bevoegdheden?
  • Hoe je goed contact kan opbouwen met je bestuurder en achterban?
  • En je leert hoe je effectief gebruik kan maken van het advies- en instemmingsrecht?

  Ben je op zoek naar een training waar bovenstaand wordt aangeboden? Dan is dit de meest complete training die je kan volgen. Je profiteert van meer dan 20 jaar ervaring van een expert in de medezeggenschap.
Inschrijven voor een dagdeel WOR

Niet goed, geld terug!

Over smaak valt niet te twisten en over kwaliteit evenmin. Meent u in de twaalf maanden volgend op de training of begeleiding dat de geleverde inspanning(en) niet de door u verwachte kwaliteit hebben, dan laat u ons dat weten. De in rekening gebrachte agogische kosten (niet de reis-/ verblijf- en eventuele andere bijkomende kosten) worden per ommegaande teruggestort.

Offerte aanvragen?

Deze training is bedoeld voor een ondernemingsraad of PVT die net na verkiezingen zijn gestart en waarin een aantal medezeggenschapsleden geheel nieuw zijn en geen ervaring hebben met medezeggenschap. In een halve dag krijg je inzicht in de belangrijkste bevoegdheden van uit de Wet op de ondernemingsraden. 

Voordelen training Wet op de ondernemingsraden zijn:

 • online intake deelnemers;
 • deelname specifieke WOR Groep in Academie;
 • online coaching & begeleiding via Academie

Mogelijkheden: 
25 augustus 2020 | JOINN - Houten - 09.00 - 12.30 uur 
28 september 2020 | JOINN - Houten - 09.00 - 12.30 uur
22 oktober 2020 | JOINN - Houten - 09.00 - 12.30 uur
24 november 2020 | JOINN - Houten - 09.00 - 12.30 uur

Direct een plek reserveren:

Klik op de gewenste datum vul de gegevens in en print een factuur uit of betaal gelijk. De training gaat altijd door! Lukt het toch niet om aanwezig te zijn? Je kan altijd binnen 14-dagen kosteloos annuleren. 

- 25 augustus 2020
- 28 september 2020
- 22 oktober 2020 
- 24 november 2020


Prijzen:

Voor de fysieke bijeenkomsten is de prijs per persoon € 130. Dit is inclusief koffie/thee en exclusief zaalhuur.

De training kan ook 'online' worden gevolgd. De prijs per persoon voor de online training is € 99 (per persoon). De online-training kan op ieder gewenst moment worden aangevraagd. Een reservering kan worden gedaan via deze link