arrow_drop_up arrow_drop_down

Training voor de ondernemingsraad 

Zijn de verkiezingen voor de (nieuwe) ondernemingsraad net achter de rug? Dan is het verstandig om op korte termijn een training te volgen. Kies dan voor een 'basistraining' voor de ondernemingsraad of PVT.


Of wil je met de ondernemingsraad of PVT een nieuwe start maken?  Kies dan voor een 'maatwerktraining' voor de ondernemingsraad of PVT. 
presentatie tijdens training voor de ondernemingsraad


training voor de ondernemingsraad


Wat kom je tegen in de praktijk?

Wanneer je actief bent in de ondernemingsraad merk je nog wel eens dat de onderlinge samenwerking kan vastlopen. Ook zie je dat afgesproken activiteiten door een paar mensen worden uitgevoerd.

Problemen zijn hardnekkiger wanneer er een verschil van inzicht is over een gekozen koers of werkwijze.

Het resultaat van bovengenoemde problemen is dat vergaderingen stroef verlopen en dat het moeilijk wordt om een gedragen besluit te nemen. Afspraken worden niet nagekomen en OR-leden nemen geen initiatief of werken op een eigen eilandje. 

Als trainer/opleider werk ik dagelijks met ondernemingsraden om te werken aan de samenwerking. Wij gaan niet dagenlang de hei op met de ondernemingsraad. Ik geloof juist in korte interventies met daar tussen in tijd om te oefenen met een nieuwe manier van samenwerken.

waarom doet mijn ondernemingsraad zo

Je kan het boekje aanvragen geheel gratis aanvragen: 

Boekje aanvragen

Wil je eerst zelf een analyse maken?

Voor we met elkaar aan de slag gaan is het misschien goed om eerst zelf te inventariseren wat er aan de hand is in de ondernemingsraad. Hiervoor is een soort inspiratieboekje gemaakt ‘waarom doet mijn OR zo..’. Dit boekje helpt je om de uitdagingen in de ondernemingsraad in kaart te brengen. En er wellicht al zelf mee aan de slag gaan! Je kan namelijk zelf meer doen dan je denkt. 

Aan de slag met een Training

Ben je van plan om een training te gaan volgen dan zijn er de volgende mogelijkheden:

Aan de slag met een training

Het Traject voor een training

vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vrijblijvende kennismaking

Wanneer er belangstelling is voor begeleiding dan is het belangrijk dat er een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt ingepland. Dit kan je hier doen. 
analyse situatie

Huidige en gewenste situatie bepalen

Samen met de ondernemingsraad of met een afvaardiging onderzoeken we waar de ondernemingsraad tegenaan loopt. We bespreken wat de gewenste situatie is en op welke wijze ik de ondernemingsraad daarbij kan helpen.

Na afloop van het kennismakingsgesprek wordt, indien gewenst, een voorstel opgemaakt voor de begeleiding. 

aan de slag

Aan de slag vanuit een heldere analyse

Wanneer de ondernemingsraad met het voorstel akkoord kan gaan dan wordt er gestart met het uitzetten van een vragenlijst voor ieder lid van de ondernemingsraad. Deze vragenlijst brengt de huidige situatie – volgens de OR-leden – in de ondernemingsraad in kaart.

Op basis van die analyse van de ondernemingsraad wordt een trainingsvoorstel opgemaakt. 

Offerteaanvraag

Ben je nieuwsgierig geworden? Met plezier stuur ik geheel vrijblijvend een offerte voor een training met de ondernemingsraad of PVT.