Nieuw in de OR

Nieuw in de OR

Praktische basiskennis voor startende leden in de ondernemingsraad. Wat is de rol en taak van de ondernemingsraad in de organisatie? Waar kan je je wel en niet mee bezig houden en welke mogelijkheden zijn er om invloed uit te kunnen oefenen op het beleid.

Waar gaan we mee aan de slag:

Basisinformatie voor nieuwe OR-leden

Je bent of misschien net in de ondernemingsraad gestapt of je bent van plan om je eigen verkiesbaar te stellen? Hartstikke mooi!

En wat heel normaal is dat je tal van vragen hebt over het functioneren van de ondernemingsraad en wat het betekent wanneer je OR-lid bent geworden? Wat wordt er van je verwacht, waar moet je op letten en hoe kan ik mijn rol zo goed mogelijk inzetten?

En juist voor startende leden in de ondernemingsraad is de E-cursus Nieuw in de OR gemaakt. In de E-cursus behandelen wij alle basisinformatie die je nodig hebt als OR-lid. 

Wat kan je wel en niet?

In deze E-cursus Nieuw in de OR gaan we echt aan de slag met alle basisinformatie die je zou moeten weten als lid van de ondernemingsraad. 

Met deze informatie kan je doelgericht aan de slag als medezeggenschapslid. Wat is dat eigenlijk een ondernemingsraad? Wat kan en mag de OR? Waar houdt een OR zich mee bezig? Hoe werkt een OR? En heeft de OR ook echt invloed? Allemaal vragen die je als nieuw lid jezelf zal stellen.  

Wat kan je wel en niet in de ondernemingsraad
Wat leer je in de online cursus Nieuw in de OR

Waarom Nieuw in de OR?

In deze E-cursus leer je hoe je gebruik kan maken van de belangrijkste bevoegdheden en hoe je deze kan inzetten in het overleg met andere OR-leden, de achterban en de bestuurder. 

Tijdens deze praktische E-cursus neem je plaats achter je computer, laptop, smartphone of tablet en ga je actief aan de slag

Je kan de praktische basisinformatie ook gebruiken voorafgaand aan een fysieke training. Zo creëer je snelheid in het behandelen van onderwerpen tijdens de fysieke training. 

Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en je kan persoonlijke feedback ontvangen. 

★★★★★

De E-Learning is opgebouwd uit verschillende modules:

  • Wet op de ondernemingsraden
  • Organisatieanalyse
  • Arbeidsomstandigheden
  • Financieel beleid
  • Organisatieverandering
Leer hieronder meer:

Wat leer je tijdens de E-cursus “Nieuw in de OR”?

Module 1

Wet op de ondernemingsraden

Module 2

Organisatieanalyse

Module 1

Arbeidsomstandigheden

Module 1

Financieel Beleid

Module 1

Organisatieverandering(en)

Zijn er nog vragen?

Ook na de E-training Nieuw in de OR kan je altijd bellen of mailen

In de praktijk zien we dat na het volgen van de E-training Nieuw in de OR de leden echt actief aan de slag gaan met wat behandeld is in de training. Het is normaal dat er nog vragen ontstaan. Vanzelfsprekend kan er altijd gebeld of gemaild worden. Ik help je graag verder.

Ook na de training help ik je graag verder