jan bubberman trainer adviseur medezeggenschap

Kom je bij de club?

De afgelopen jaren heb ik talloze cursussen, seminars, adviestrajecten en coachingstrajecten in verschillende vormen aangeboden om medezeggenschapsleden te helpen met het behalen van resultaten. En ik wil daar nu een nieuwe mogelijkheid aan toevoegen waarmee ik jouw medezeggenschapsactiviteiten nog beter kan ondersteunen. 

Met enige trots presenteer ik je de: MZ-Academie

Dit unieke concept is de oplossing voor vele medezeggenschappers, op ieder niveau die meer willen halen uit hun medezeggenschapsactiviteiten. 

Direct aanmelden
Wat een mooie omgeving is er gecreëerd. Ook de live-sessies zijn het bezoek waard. Zeer praktisch en altijd behulpzaam wanneer je er niet uitkomt. 
pieter
Piet de Rijk, voorzitter gemeentelijke ondernemingsraad. 
Wij volgen al jaren cursussen van Jan. En met veel belangstelling hebben wij zijn ontwikkeling van de MZ-Academie meegemaakt. 
monique van't hoff
Monique van't Hoff, secretaris ondernemingsraad Thuiszorg

Dit is wat je krijgt als lid van de MZ-Academie

Agenda live sessies medezeggenschap

Live sessies

Uit ervaring weet ik dat na het volgen van een cursus of het lezen van een boek de verkregen informatie verdwijnt of niet helemaal duidelijk meer is. En ik weet ook dat jij als medezeggenschapper jezelf naast je drukke agenda niet nog eens op eigen wilskracht gaat scholen. 

Daarom heb ik een programma ontwikkeld waarin je niks hoeft te weten of kunnen. Je wordt iedere maand op verschillende manieren LIVE geprikkeld om een stap vooruit te zetten met je medezeggenschapsactiviteiten. Het enige wat je hoeft te doen, is meedoen

Ga je mee in dit positieve momentum en laat je inspireren door succesvoorbeelden, trends en praktische actiepunten waar je direct mee aan de slag kan gaan. Hieronder zie je de invulling: 

Iedere maand LIVE in de MZ-Academie

Opdrachten voor MZ-leden

1x per maand: Expert sessie

Elke maand een concrete LIVE training inclusief vraag- en antwoord door Jan Bubberman of een expert. Ontdek nieuwe medezeggenschapsinzichten, kijkjes achter de schermen, nieuwe trends, studies van succesvolle campagnes en de de diepte in rondom specifieke topics. 

Deze sessies zorgen dat iedere maand direct praktisch aan de slag kan gaan met concrete handvatten om je medezeggenschapsactiviteiten te laten groeien.

Forum Medezeggenschapsleden

1x per maand: Gast expert sessie

Als medezeggenschapsorgaan krijg je te maken met tal van ingewikkelde onderwerpen waar je iets van moet/mag vinden. Het vakgebied wordt simpelweg veel te groot. 

In mijn netwerk ken ik de beste specialisten die dagelijks te maken krijgen met de medezeggenschapspraktijk. En die weten wat er speelt en hoe je daarmee om kan gaan als MZ-orgaan. De echte specialisten delen hun kennis en casus ongeremd, verdiepend en zonder verkooppitch met alle leden. 

Groepen medezeggenschap

1x per maand: Ervaringen uit de praktijk

Wil je graag advies of feedback op een activiteit die je hebt ondernomen of die je van plan bent om te gaan doen? Vraag het aan een specialist. 

Maandelijks besteden wij er aandacht aan. Wil je jouw praktijksituatie aan de orde stellen dan kan je je informatie of vraag naar mij toesturen. Na ontvangst zal ik het voorleggen aan de expert. En zonder je naam te noemen of het bedrijf wordt de casus behandeld. 

Profielpagina medezeggenschapslid

1x per maand: W.v.t.t.k.

Naast de hierboven genoemde sessies houden we maandelijks 1-weeksessie open voor wat er verder ter tafel komt. Wanneer er zich trends, ontwikkelingen, nieuwe artikelen, wetgeving of grote kansen zich aandienen dan wil ik daar snel informatie over kunnen geven. Op deze manier kan je je als medezeggenschapper focussen op je eigen organisatie in plaats van allerlei informatie te gaan lezen. 
Medezeggenschapslid

Stimulerende Challenges

Regelmatig zal ik een challenge organiseren. Ga met ons en de andere leden de uitdaging aan om enorme sprongen met je medezeggenschapsorgaan te maken en verdien toffe prijzen. 

Denk aan challenges om je achterban beter te gebruiken, je resultaten te verbeteren, betere adviezen te schrijven of het gebruik van social media. 

Inclusief opnames (je hoeft niet altijd aanwezig te zijn)

Elke week iets op de planning ... dat kan je agenda een beetje overvol maken. Je hoeft echter niet bij elke sessie aanwezig te zijn. Het is mijn doel om je een diverse agenda te bieden waarin er iedere maand wel een positieve prikkel voor jou is om een stap voorwaarts te zetten in de medezeggenschap. 

Je kiest zelf waar je aan wilt deelnemen en wat je eventueel later terug wilt kijken. Alle sessies worden namelijk opgenomen en in de ledensite geplaatst bij alle andere cursussen (hierover straks meer). 

Overtuigd? Meld je aan!

Direct aanmelden
Medezeggenschapscommunity

Medezeggenschapscommunity

Vriendschap verdubbelt de vreugde en halveert de smart

Medezeggenschapscommunity

MZ-Community

Een inspirerende omgeving staat voor groei.

In de community kun je vragen stellen, kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten. Zo krijg je directe feedback van mij en anderen die jou precies kunnen vertellen hoe zij hetgeen hebben gedaan waar jij op dat moment tegenaan loopt. 

Daarnaast leent de community zich ook perfect voor het vinden van samenwerkingsverbanden. Binnen het platform vind je ook specifieke groepen voor leden binnen bepaalde regio's, branches en niveaus. 

Het ideale warme bad voor medezeggenschapsleden!

Kennis delen

Leer van andere medezeggenschappers!

Feedback vragen

Stel je vragen en krijg feedback op je mz-activiteiten

Successen delen

Niets is zo aanstekelijk als een succesvol voorbeeld.

Netwerken

Breid je netwerk uit met inspirerende MZ-leden.

Samenwerkingen

Vriendschap verdubbelt vreugde. Samen staan we sterk.

Masterminds

Ontmoet leden in je regio, branche en start je eigen masterminds!

Overtuigd? Meld je aan!

Direct aanmelden
MZ online leren

MZ-Academie

Alles over online leren

zelf aan de slag als ondernemingsraad of PVT

MZ-Academie

Krijg direct toegang tot alle medezeggenschapscursussen (t.w.v. 700 euro) in de Ledenomgeving. Leer aan de hand van praktische video's de fijne kneepjes van alle aspecten van medezeggenschap en garandeer jezelf van meer resultaten. 

De cursussen worden altijd actueel gehouden met de nieuwste trends en er komen ook regelmatig nieuwe trainingen bij. Via de ledenomgeving en de App. kun je de cursussen altijd en overal bekijken. 

E-cursus WOR

+ Nieuwe cursussen in 2021

In 2021 komen er nog minimaal 4 nieuwe cursussen bij. 

Deze worden volledig gratis toegevoegd aan de ledenomgeving. Dat geldt voor alle cursussen die worden toegevoegd. 

De volgende nieuwe cursussen mag je in 2021 verwachten:

 • Oprichten ondernemingsraad - t.w.v. 350 euro
 • Jaarverslag ondernemingsraad  - t.w.v. 350 euro
 • Verkiezingen voor de ondernemingsraad - t.w.v. 350 euro
 • Werken met criteria - t.w.v. 350 euro

Klaar om te groeien? Meld je aan!

Basis

Gratis lidmaatschap

Gratis

 • MZ-Community
 • MZ-Groepen
 • Gratis documenten
Plus

Investering per jaar voor 3 leden.

180,- 

 • 12 x LIVE sessie
 • 12 x LIVE Gast expert
 • Toegang community
 • Opnames
 • Alles basisCompleet

Investering per jaar onbeperkt aantal leden.

420,-

 • 12 x LIVE sessie
 • 12 x LIVE Gast expert
 • Toegang community
 • Opnames
 • Alle cursussen
 • + 4 nieuwe cursussen
 • Alles basis
arrow_drop_up arrow_drop_down