arrow_drop_up arrow_drop_down

Training het Besluitvormingsproces in de ondernemingsraad 

Ook als je niet aan de knoppen zit kun je actief meesturen!

Offerte aanvragen of meer informatie

Als ondernemingsraad functioneer je als het goed is vooral als adviseur van de bestuurder. En dan ook nog het liefst vooraan in het beleidsproces. Maar hoe doe je dat zo effectief mogelijk?

 • Niet vragen, maar er iets van vinden.
  Vragen stellen vergroot je afhankelijkheid. Door met eigen meningen te komen krijg je als ondernemingsraad vanzelf de informatie die je nog niet kent. En bijstellen kan altijd nog. 
 • Niet de wet, maar de inhoud centraal.
  Met kennis van zaken spreken (van de werkvloer) zorgt voor impact; de kennis van dossiers heeft de bestuurder wel.
 • Niet wachten, maar doen.
  Vroegtijdige betrokkenheid is echt iets anders dan vroegtijdig geïnformeerd worden; hoe langer je wacht, hoe geringer je invloed.

Alle trainingen zijn maatwerk en vinden plaats met de eigen OR-leden. Om succesvol deel te nemen aan deze training is geen specifieke voorkennis nodig.

Stop nou eens met vragen ..

Ondernemingsraden proberen vaak mee te sturen door vooral veel te willen weten. Zo wordt de bestuurder gevraagd om informatie, met de gedachte dat veel weten leidt tot meer mogelijkheden voor invloed. 

Een misvatting, zo blijkt in de praktijk. De bestuurder weet vaak zelf ook nog niet waar de reis precies naar toe gaat. En als ondernemingsraad werken vanuit verkregen informatie leidt vaak tot re-actief gedrag. 


Wil je je werkwijze veranderen als ondernemingsraad?

Wil je als ondernemingsraad je werkwijze anders inrichten en wil je meer pro-actief opereren? Dan helpt deze je training om veel effectiever te kunnen functioneren in het beleidsvormende proces.

Door zo vroeg mogelijk in een traject een toetsingskader op te stellen verplaatst de ondernemingsraad zich van de vragenstellende underdog naar een 'stellende' partner.


Wat leer je in deze Training het Besluitvormingsproces in de ondernemingsraad?

Wanneer je jezelf als ondernemingsraad pro-actiever wilt gaan opstellen ga je merken dat het werk in de ondernemingsraad een stuk leuker wordt. De ondernemingsraad wordt productiever en pro-actiever. Vergaderen gaat weer ergens over. Je gaat meer in minder tijd doen en de achterban voelt zich beter vertegenwoordigd.  

 • Je wordt een ondernemingsraad met lef en ambitie om een zelfstandigere rol te pakken.
 • Een constructieve relatie met de bestuurder op te bouwen.
 • Een goed contact met de achterban.Na de training help ik je graag verder

De meeste ondernemingsraden gaan na de training, in hun eigen vertrouwde omgeving, pas echt actief aan de slag met het OR-werk. Het is normaal dat er dan nog tal van vragen ontstaan, waarvoor je mij na de training altijd kan bellen of mailen.

Wil je meer weten over deze Training het Besluitvormingsproces in de ondernemingsraad? Stuur dan een mail. Met plezier stuur ik je een voorstel op. Je kan voor meer informatie ook contact opnemen met mij op: 06 53 7979 38. Ik vertel je graag meer en stuur binnen 24-uur een passend voorstel toe.

Offerte aanvragen


Niet goed, geld terug!

Over smaak valt niet te twisten en over kwaliteit evenmin. Meent u in de twaalf maanden volgend op de training of begeleiding dat de geleverde inspanning(en) niet de door u verwachte kwaliteit hebben, dan laat u mij dat weten. De in rekening gebrachte agogische kosten (niet de reis-/ verblijf- en eventuele andere bijkomende kosten) worden per ommegaande teruggestort.

Offerte-aanvraag het Besluitvormingsproces in de ondernemingsraad 

Offerte-aanvraag voor een training om te werken als een pro-actieve ondernemingsraad.