Proactief werken als OR

Proactief werken als OR

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Abonnement

Cursus inhoud

In deze cursus gaan we aan de slag om de ondernemingsraad proactief te laten werken. Iedere ondernemingsraad wil maximale invloed uitoefenen op belangrijke ontwikkelingen in de organisatie. Wanneer de ondernemingsraad proactief gaat werken dan weten we vanuit de praktijk dat een dergelijke werkwijze wel leidt tot wezenlijke invloed op besluitvormingsprocessen.

In deze online cursus treft de cursist een volledige uitleg van de werkwijze van een ondernemingsraad die besluit om niet meer aan de kant te blijven staan en vanuit een veilige positie de bestuurder lastig te vallen met duizend vragen en waarschuwingen voor de beren die hij op de weg ziet.

In deze cursus leert de ondernemingsraad hoe hij vorm en inhoud kan geven aan medezeggenschap door naast de bestuurder plaats te nemen en hem/haar te leiden en te adviseren.

Medezeggenschap krijgt weer een gezicht, wordt weer leuk, het gaat weer ergens over.

Moet je opletten hoeveel kandidaten zich de volgende keer zullen aanmelden om ook bij die club te mogen!

Onderwerpen in deze cursus:

  • Voorbereiding voor de vergadering.
  • Hoe ga je te werk als ondernemingsraad?
  • Zijn er nog alternatieven mogelijk?
  • Wat kan je doen als ondernemingsraad wanneer er weerstand komt?

Deze cursus is gebaseerd op ‘e-learning’. Dit betekent dat je zelf kan bepalen wanneer en hoe je de verschillende lessen wilt volgen. Er is geen enkele limiet v.w.b. het volgen van de lessen.

E-Cursus Inhoud

Uitklappen
Specifieke documenten