Besluitvorming

Besluitvorming

Een belangrijk onderdeel van het vergaderen is de besluitvorming. In de vergadering van de ondernemingsraad worden de standpunten en adviezen van de ondernemingsraad voorbereid om ze vervolgens in de overlegvergadering met de bestuurder te bespreken. 

Een goede besluitvorming is een belangrijk onderdeel van de vergadervaardigheden van de ondernemingsraad. Door gebruik te maken van een overzichtelijke besluitvormingsmethode kan de ondernemingsraad op een systematische wijze naar een besluit toe werken.

Besluitvorming

Uitvoering van het besluit

Na, meestal, meerdere vergaderingen is de ondernemingsraad tot een besluit of standpunt gekomen. Hiermee is de ondernemingsraad echter nog niet klaar met de besluitvorming, want nu moet het besluit worden vastgelegd en worden bekrachtigd. 

Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden over de uitvoering van het besluit. Met andere woorden, welke acties moeten er worden ondernomen, wie doet dat en wanneer moet het gebeuren?

Dit kunnen tevens afspraken zijn omtrent de wijze waarop het besluit naar de bestuurder en/of achterban zal worden gecommuniceerd. Het moet duidelijk worden wie hiervoor verantwoordelijk is en wie controleert of de afspraken ook worden nagekomen.

Door deze actiepunten goed af te spreken en vast te leggen zorgt de ondernemingsraad voor voortgang in de werkzaamheden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *