arrow_drop_up arrow_drop_down

Basistraining ondernemingsraad 

Maak een vliegende start met elkaar!

Deze basistraining is bedoeld voor ondernemingsraden of PVT's die net na verkiezingen een goede start met elkaar willen maken.

 • De WOR met specifieke vertaling naar eigen praktijk;
 • Elkaars kwaliteiten, teamrol(len) en communicatiestijl ontdekken;
 • Resultaatgericht vergaderen (met eigen casussen).

Alle trainingen zijn maatwerk en vinden plaats met de eigen OR-leden. Om succesvol deel te nemen aan deze training is geen specifieke voorkennis nodig.

Maak een goede start met elkaar!

De verkiezingen zijn misschien net achter de rug en wat ga je als OR oppakken? Tijdens de eerste vergadering wordt al snel gekeken wie voorzitter en secretaris wil worden en welke onderwerpen de OR gaat oppakken de komende tijd. Afhankelijk van de ervaring in de OR wordt al snel besloten om op training te gaan. 


Waarom deze Basistraining ondernemingsraad?

Zeker voor mensen die geheel nieuw zijn in de medezeggenschap is alles wat op je pad komt als OR-lid vrij nieuw en weet je misschien nog niet goed hoe je met bepaalde zaken moet omgaan. 

Daarom is een belangrijk deel van de tweedaagse basistraining gericht op communicatie- en overlegvaardigheden. Denk hierbij aan het overleg met de bestuurder en de relatie met de achterban. Er wordt getraind op een ontspannen en speelse manier met veel verschillende oefeningen en werkvormen. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor het praktisch omgaan met de wettelijke bevoegdheden.

Daarnaast wordt er ingegaan op de mogelijkheden van, en instrumenten voor, een effectieve toepassing van de bevoegdheden. Dat gebeurt met behulp van instructie, oefening en casussen. Verder maakt de OR in sneltreinvaart een eerste keuze voor eigen beleidsonderwerpen en een eerste uitwerking in een werkplan.

Vanzelfsprekend is bovenstaand een indicatie tijdens een voor- of kennismakingsgesprek wordt besproken wat de ondernemingsraad zelf op de agenda wil hebben. 


Wat leer je in deze basistraining ondernemingsraad?

 • Je leert wat de taak en positie van de OR is;
 • Je leert hoe je je bevoegdheden kan toepassen in de praktijk;
 • Je leert hoe je aanwezige kwaliteiten kan benutten in het overleg;
 • Je leert hoe je strategisch kan handelen.


Wat levert deze basistraining ondernemingsraad je op?

 •  Je hebt inzicht en vaardigheden verworven in het effectief omgaan met wettelijke bevoegdheden;
 • je weet op een pro-actieve wijze invloed uit te oefenen;
 • Je kent elkaars kwaliteiten en je weet deze te benutten;
 • Constructief overleg met de bestuurder;
 • Een goede relatie met de achterban. 

Na de training help ik je graag verder

De meeste ondernemingsraden gaan na de training, in hun eigen vertrouwde omgeving, pas echt actief aan de slag met het OR-werk. Het is normaal dat er dan nog tal van vragen ontstaan, waarvoor je ons na de training altijd kan bellen of mailen.

Wil je meer weten over de Basistraining ondernemingsraad? Stuur dan een mail. Met plezier stuur ik je een voorstel op. Je kan voor meer informatie ook contact opnemen met mij op: 06 53 7979 38. Ik vertel je graag meer en stuur binnen 24-uur een passend voorstel toe.

Offerte aanvragen


Niet goed, geld terug!

Over smaak valt niet te twisten en over kwaliteit evenmin. Meent u in de twaalf maanden volgend op de training of begeleiding dat de geleverde inspanning(en) niet de door u verwachte kwaliteit hebben, dan laat u ons dat weten. De in rekening gebrachte agogische kosten (niet de reis-/ verblijf- en eventuele andere bijkomende kosten) worden per ommegaande teruggestort.

Offerte-aanvraag Basistraining ondernemingsraad 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.