het medezeggenschapsnetwerk in Nederland

Een netwerk voor medezeggenschapsleden die zich willen laten inspireren door andere MZ-leden en hun netwerk willen verbreden.

Direct aanmelden


 
medezeggenschapsnetwerk
Het netwerk is krachtig, omdat het gelijkgestemd is en alleen bestaat uit ondernemende medezeggenschappers. Altijd in openheid met gelijkgestemden, niet alleen online maar ook op fijne plekken met de juiste tafelvoorzitters, leden en gasten.

De MZ Community

MZ Community is een groot landelijk netwerk van en voor leden van medezeggenschapsorganen en ambtelijk secretarissen. Het netwerk is in 2023 opgericht en groeit iedere dag met nieuwe medezeggenschapsleden.

Dit wil ik
Zoeken op internet

“Je bent actief in de medezeggenschap, je hebt een vraag, en je start een zoektocht op internet. Dan krijg je regelmatig het gevoel dat jij het wiel opnieuw uitvindt!”

“Op internet vind je van alles maar je vraagt je altijd af, hoe doen anderen dat?”

“Op een congres of training geweest, leuke mensen ontmoet, goede gesprekken gehad, maar na verloop van tijd raak je zo’n leuk contact weer kwijt.”

verbinding
In Nederland zijn heel veel mensen actief in de medezeggenschap. Waarom zou je ze niet met elkaar in verbinding brengen? Je hoeft dat wiel helemaal niet uit vinden, het is al uitgevonden! Je vindt het antwoord in de online omgeving. Ons motto is help elkaar! En wees er voor elkaar! Jij bent uniek en jouw bijdrage telt mee!
ontmoetingsplaats

Wat is een community? Een community is een ontmoetingsplek online.

Deze community is bedoeld voor mensen, zoals jij, die lid zijn van een medezeggenschapsorgaan. Jullie kunnen, gratis lid worden, elkaar ontmoeten en zaken met elkaar delen. Het is met elkaar en voor elkaar. De betrokken trainers helpen met antwoorden op vragen als die niet uit de groep zelf komen. Want wij zijn daar voor jullie! Met elkaar en voor elkaar!

marktplaats voor medezeggenschappers

In de community kan je elke vraag gemakkelijk neerleggen, online stellen. Heb je behoefte aan een bepaald voorbeeld-document of checklist dan kan je die vraag stellen op de Marktplaats. Het is net als een echte gemeenschap maar dan online.

Er is dus kennis aanwezig! Online cursus- en documentatiemateriaal. Zo wordt het een vraagbaak voor elkaar en door elkaar.

start in de medezeggenschap
Werk je in een gemeente of bij een organisatie die net verkiezingen heeft afgerond? Dan kan het best zijn dat jij je medezeggenschap collega nog nooit ontmoet hebt! Wij begrijpen, zeker wanneer je geheel nieuw bent in de medezeggenschap, dat je niet precies weet hoe je zaken kan oppakken. Daarin ben je niet alleen in. In de community vind je gelijkgezinden. Mensen die net als jij net starten in de medezeggenschap.
kennisbronnen medezeggenschap
Er zijn dus veel online kennisbronnen! Daarnaast organiseren wij Podcasts. Als gratis lid kan je deze waardevolle kennisbronnen terugkijken. Natuurlijk ga je gewoon lekker zelf van start in de medezeggenschap! Je leest het een en ander en krijgt dan behoefte aan hulp? Dan zijn de trainers er om je te helpen om de volgende stap te zetten. Stel die vraag in de community en je wordt van alle kanten te hulpen geschoten! Ervaar het zelf en wordt gratis lid!
Ja, ik wil gratis lid worden
 

Absoluut, 100% geweldig! 

"Door dit netwerk heb ik inmiddels diverse contacten gehad met andere medezeggenschappers. En het is fijn om niet iedere keer zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Ik ben er blij mee!  
Wat doe je in de ondernemingsraad